CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

Wat doet een cyber security specialist?

Wat waren de tijden vroeger simpel: toen kon een ICT-afdeling zonder cyber security specialist er vaak nog wel mee wegkomen. De tijden zijn helaas veranderd. Cybercriminelen zijn aanweziger dan ooit in onze digitale wereld. Cyber security afdelingen groeien en steeds meer bedrijven huren security experts in ter ondersteuning.

Cyber security specialisten: steeds vaker komen ze voorbij op LinkedIn. IP4Sure heeft ook getrainde cyber security specialisten in dienst. Maar waar houdt een cyber security specialist zich allemaal mee bezig?
 

Onmisbaar in een digitaliserende wereld

We verwerken wereldwijd een recordhoeveelheid aan (gevoelige) gegevens binnen ICT-infrastructuren en het internet: hoe bent u er zeker van dat er geen belangrijke data op straat komt? Met de groeiende digitalisering is het niet alleen handig dat alles goed en snel werkt, maar dat alles ook veilig gebeurt. Daar helpt de cyber security specialist bij: zij houden de boel veilig op het gebied van ICT.
 

Wat doen cyber security specialisten dan precies?

Elke actie van een cyber security specialist heeft maar één doel: de cyberveiligheid van een organisatie verhogen en cyberaanvallen tegenhouden. Zo implementeren ze preventieve oplossingen die het hackers een stuk moeilijker maakt binnen te komen. Ook houden ze zich bezig met monitoring.
 

Wanneer schakelt u een cyber security specialist in?

U verwachtte vast al dat we dit gingen zeggen: maar eigenlijk raden we het hoe dan ook aan cyber security serieus te nemen. Elke organisatie die (deels) digitaal opereert heeft baat bij een continue en veilige ICT-omgeving. Stel uzelf maar de vraag: wat gebeurt er als al uw data niet meer toegankelijk is? Vaak realiseert men zich dan al snel dat de afhankelijkheid groot is.

Een veilige ICT-omgeving voorkomt dat data op straat komt of niet meer toegankelijk is – bijvoorbeeld vanwege een ransomware aanval. Een cyber security specialist helpt u onder anderen met:

  • Het aanbrengen van extra preventieve security maatregelen zoals 2FA, MFA en oplossingen die gebruikers beschermen tegen digitale dreigingen zoals phishing.
  • Het inrichten van nieuwe informatiesystemen waarbij beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit essentieel zijn.
  • Het beschermen van bestaande kritische systemen en ICT-infrastructuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan monitoring vanuit een SOC om verdachte activiteiten of kwetsbaarheden op tijd op te sporen.
  • Het controleren van de huidige staat van uw cyber security maatregelen: bijvoorbeeld met een ICT nulmeting of een pentest.
  • Het opstellen van een informatiebeveiligingsbeleid dat uw gehele organisatie meer securityminded maakt.
  • Het verhelpen en voorkomen van schade na een cyberaanval.

Meer lezen over cyber security?

We schrijven wekelijks artikelen over IT-security om onze kennis met u te delen. Liever direct advies van een van onze cyber security specialisten? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

 

Een cyber security specialist inhuren?

Help uw ICT naar een hoger én veiliger niveau. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.

Wij werken met veel plezier o.a. voor