Direct hulp nodig? Bel of app ons noodnummer.

040-2095020

Defensief

IP4Sure SOC

Waarom huren organisaties bewakers in als ze toch al een uitgebreid hekwerk hebben? Precies om dezelfde reden als dat ze een SOC inschakelen.

Het SOC-team van IP4Sure zorgt voor een monitoring service die bij uw organisatie past. Van SIEM tot EDR. En alles daar tussenin. Altijd op maat.

Een SOC is een digitale poortwachter.

De realiteit is dat een organisatie nooit voor de volle 100% beschermd is: niet met rolluiken en ook niet met firewalls. Zeker nu onze digitale wereld steeds sneller verandert en er dagelijks nieuwe kwetsbaarheden worden ontdekt, ontwikkelen bedreigingen zich continu. Heeft een cybercrimineel het op uw bedrijf gemunt? Dan komt hij vroeg of laat toch wel binnen.

Het IP4Sure SOC is uw digitale bewaker die optreedt bij security incidenten. Met een SOC bent u er in het geval van een cyberaanval op tijd bij. Of nog beter: u vergroot de kans dat u ze voorkomt aanzienlijk.

Wat is een SOC?

SOC staat voor “Security Operations Center”, ook wel de cyberversie van een alarmcentrale. Het doel van een SOC? Reageren wanneer er een cybersecuritygevaar op de loer ligt. Net zoals bewakers doen, houden cybersecurity specialisten de boel actief in te gaten en komen in actie wanneer dat nodig is.

De SOC-dienst van IP4Sure.

Onze SOC specialisten monitoren uw omgeving 24/7 en verwerken alarmen van incidenten. Is er verdachte activiteit? Dan vindt er een risicoanalyse, melding en advies plaats. We houden u op de hoogte van alle relevante incidenten en helpen met het regelen van een oplossing. Bij urgente incidenten nemen we direct telefonisch contact op. Zo blijft u cybercriminelen een stap voor.

SOC met SIEM.

Het SOC krijgt alleen niet via sensoren en camerabeelden meldingen, maar via software. Van oudsher is SIEM-software dé dataleverancier van een SOC. Deze software geeft inzicht in de volledige infrastructuur. IP4Sure gebruikt InsightIDR: deze software maakt optimaal inzicht – zonder blinde vlekken – mogelijk.

SOC met EDR.

De andere software optie is EDR. Endpoint Detection & Response houdt niet de hele infrastructuur, maar enkel de endpoints (apparaten) in de gaten. Maar: raakt een apparaat geïnfecteerd? Dan biedt EDR inzicht én komt automatisch in actie. Het SOC pakt incidenten op door te controleren of deze automatische acties afdoende waren.

Met SIEM & EDR.

Indien gewenst, combineren we de voordelen van SIEM & EDR. Het Security Operations Center verwerkt dan de gegevens uit zowel de SIEM-software als de EDR-software. Dat betekent: nog meer inzicht en nog meer zekerheid.


1. Met een Externe Pentest brengen we in kaart of er al bestaande kwetsbaarheden zijn. Deze Pentest zit standaard bij onze SOC-dienst. Op die manier maken we de kans op (kritieke) meldingen al direct kleiner.

2. Ons SOC-team weet meldingen zorgvuldig te kwalificeren. De meldingen die u krijgt van incidenten zijn dan ook altijd accuraat. Het aantal false positives is nihil: dat betekent dat alleen de echte security-incidenten bij u terecht komen.

3. Bij elk beveiligingsincident krijgt u advies bij het realiseren van een oplossing.

Detection & Response

  • 9 apr, 2024

Wat is een SOC (Security Operations Center)?

Lees verder

4. Ook inzicht in minder kritische gebeurtenissen en misconfiguraties zoals verlopen wachtwoorden? Dankzij de techniek die we gebruiken, is het mogelijk – indien gewenst – hier ook van op de hoogte te blijven. Vraag naar de mogelijkheden.

5. De IP4Sure SOC werkt met een pay per logproducing asset licentiemodel. Dat houdt in dat u niet betaalt per log, maar per werkplek en server. Dit licentiemodel is een stuk voorspelbaarder dan de vaak voorkomende “pay per log”, waarbij het van te voren moeilijker te voorspellen is wat de kosten gaan zijn.

Gebruik maken van IP4Sure’s SOC?

Neem contact met ons op voor meer informatie over ons Security Operations Center en hoe we te werk gaan. Onze cybersecurity experts verzekeren u dat uw organisatie goed bewaakt blijft.

We hebben de SOC-dienst van IP4Sure afgenomen zodat zij het kaf van het koren scheiden. Mijn ervaring is dat de informatie die eruit komt concreet is.

Ben de Laat Brand Loyalty

  • SOC
  • InsightIDR
  • Defensief

Technologieën.

Slimme oplossingen beschermen u actief tegen cybersecurity bedreigingen. IP4Sure adviseert en implementeert.

bekijk alle producten

Imperva

Imperva DDoS Protection

No more downtime. Imperva DDoS Protection bewaakt de bedrijfscontinuïteit bij DDoS aanvallen. Websites blijven bereikbaar. Bedrijfsprocessen lopen door.

Lees verder

Check Point™

Check Point – Harmony Email & Collaboration

Check Point Harmony Email & Collaboration blokkeert malafide e-mails en bestanden, nog voordat ze in de inbox belanden.

Lees verder

Rapid7

InsightAppSec

Rapid7 InsightAppSec scant websites op vulnerabilities en geeft concrete handvaten om deze te verhelpen.

Lees verder

Rapid7

InsightIDR

InsightIDR is een krachtige Incident Detection and Response tool. Het SOC-team van IP4Sure gebruikt InsightIDR als SIEM-software.

Lees verder

Rapid7

InsightVM

InsightVM helpt met kort op de security bal spelen. Het detecteert kwetsbaarheden realtime en geeft duidelijke oplossingen.

Lees verder

SentinelOne®

SentinelOne Endpoint Protection (EDR)

Effectieve data encryptie maakt belangrijke data onbruikbaar voor aanvallers.

Lees verder

Contrast Security

Contrast OSS

Contrast OSS zorgt ervoor dat u altijd bovenop open source software risico’s zit en in geen enkele valkuil trapt.

Lees verder

Contrast Security

Contrast Protect

Runtime Application Self-Protection (RASP): Real-time beveiliging tegen cyberaanvallen van binnenuit.

Lees verder

Contrast Security

Contrast Assess

Secure coding: het is voor elke webdeveloper weggelegd. Ook wanneer u niet alle kennis hebt van cyber security.

Lees verder

Thales

MFA: SafeNet Trusted Access

SafeNet Trusted Access van Thales gaat nog een stap verder dan klassieke Two Factor Authentication.

Lees verder

Imperva

Imperva WAF

De WAF van Imperva is en essentiële extra beschermingslaag voor applicaties.

Lees verder

Pulse Secure

Pulse Secure

Met de SSL VPN oplossing van Pulse Secure is veilig extern inloggen op het bedrijfsnetwerk mogelijk.

Lees verder

Thales

Encryptie

Effectieve data encryptie maakt belangrijke data onbruikbaar voor aanvallers.

Lees verder

Artikelen over SOC

Detection & Response

MDR tot XDR: Detection & Response afkortingen uitgelegd

Google op cyber security monitoring of Detection & Reponse en de afkortingen SOC en MDR dienen zich aan. En SIEM….

Lees verder

Detection & Response

Security Operations Center met EDR?

Een SOC die deels geautomatiseerd in actie komt bij incidenten: tegenwoordig bestaat het. EDR software is het geniale brein hierachter….

Lees verder

Interview

Klantcase: De diepte in met Ben de Laat van BrandLoyalty

Loyaliteitscampagnes van BrandLoyalty Wie ooit bij een supermarkt heeft gespaard voor glazen, ovenschalen of besteksets heeft al eens kennis gemaakt…

Lees verder

SOC

Cyber security en loggegevens: dit doen we ermee

Tegenwoordig houdt veel apparatuur loggegevens bij. Dat is maar goed ook, want het is data die de cyberweerbaarheid van organisaties…

Lees verder

Uw cyber security bespreken en advies ontvangen?

Afspraak maken

Vragen over cyber security? Bel ons vrijblijvend op:

Afspraak maken

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Privacy policy*