Gemalto – Safenet sterke authenticatie oplossing

SafeNet

SafeNet is een bedrijf dat een zogeheten ‘2FA authenticatie’ oplossing biedt. 2FA authenticatie staat voor 2-Factor Authentication, oftewel een authenticatie die twee uit twee stappen bestaat. De ene stap is het invullen van de gebruikersnaam en wachtwoord, en de tweede stap betreft een sleutel of fysiek apparaat(je) dat alleen de gebruiker heeft. In bedrijven gaat het dan voornamelijk om een zogeheten ‘token’. Met zo’n token wordt uw bedrijfssysteem of intranet extra beveiligd, en kunnen ongewilde partijen makkelijker worden geweerd. Stel bijvoorbeeld dat uw medewerkers niet goed op de hoogte zijn van phishing, en een van uw medewerkers zijn of haar inloggegevens voor het intranet heeft doorgestuurd naar aanleiding van een phishing mail. Dat is natuurlijk zeer vervelend, maar met een 2FA-oplossing zal de kwaadwillende partij nog steeds geen toegang hebben tot uw intranet. Het is dus in veel gevallen verstandig om van een 2FA-oplossing, zoals Gemalto SafeNet, gebruik te maken.

Gemalto SafeNet

Gemalto is een groot bedrijf, dat ook bestandsversleuteling aanbiedt. Gemalto nam in 2014 SafeNet over, en het bedrijf biedt nu onder de naam Gemalto SafeNet een 2FA oplossing aan, om te zorgen dat de juiste personen bij de informatie kunnen die ze nodig hebben. Aangezien er vaker van afstand word ingelogd om informatie te raadplegen is het belangrijk om deze verbinding goed te beveiligen. Door de sterke authenticatie kan de identiteit van de persoon worden vastgesteld door middel van een twee factoren.

SafeNet Authentication Service

De oplossing van SafeNet is ontwikkeld om gemakkelijk in uw bestaande IT-infrastructuur te passen, zodat u met minimale aanpassingen direct sterke authenticatie kunt afdwingen aan uw gebruikers. Bij een sterke authenticatie dient de gebruiker, naast zijn gebruikersnaam, een token in bezit te hebben en een PIN-code weten. Gemalto SafeNet beschikt over een portfolio aan tokens waar u uit kunt kiezen. Een voorbeeld is de zogeheten ‘Push OTP’ (link naar Youtube video), die alleen in de cloud te gebruiken is.

Voor de implementatie van de (Gemalto) SafeNet Authentication Service heeft u de keuze uit 2 installatie mogelijkheden:

  • Cloud edition – Dit is een volledige beheerde dienst aangeboden en onderhouden door SafeNet tegen de hoogst mogelijke veiligheid. Als organisatie krijgt u een eigen omgeving waarin via een web-based management interface de gebruikers, tokens, rapportages, en templates kunt beheren.
  • On-premise edition – Met deze software kunt u SafeNet Authentication Service op een eigen server installeren. Qua functionaliteit biedt dit dezelfde mogelijkheden als de Cloud editie, maar bij de server dient u zelf het beheer (updates, backup) te organiseren.

Met name als uw bedrijf flexplekken aanbiedt, is het belangrijk om naast een goede Endpoint Security gebruik te maken van 2FA authenticatie. Wij hebben veel ervaring met de sterke oplossing van Safenet en gaan dan ook graag met u hierover in gesprek.

Zie de Safenet brochure (link) voor meer informatie.

 

IP4Sure is een geautoriseerd Platinum partner van SafeNet.

Logo van SafeNet Cipher Partner Program en SafeNet Platinum Partner

Interesse in SafeNet? Neem contact met ons op!

Bel naar +31 40-7600034
Mail naar info@ip4sure.nl

Of ga naar onze contactpagina.