CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

Pentest Eindhoven | Wat zijn bij u de zwakke plekken?

Zeker in de afgelopen jaren heeft de pentest steeds meer bekendheid gekregen. Het is een krachtige manier om inzicht te krijgen in de directe risico's die de IT-infrastructuur van uw organisatie loopt.

Wat houdt een pentest in?

Het woord pentest is afgeleid van de benamingen “penetratietest” en “penetration test”. Tijdens een pentest gaat een ethisch hacker – ook wel een “white hat hacker” – actief op zoek naar kwetsbaarheden binnen uw systeem, netwerk en/of applicaties. De pentester maakt niet alleen een analyse, maar probeert daadwerkelijk bij gevoelige data te komen. Een pentest komt dus neer op het simuleren van een hackeraanval. Dat is voor veel bedrijven interessant, want zo’n pentest legt meteen de belangrijkste cybersecurity verbeterpunten bloot.

Wie heeft er baat bij een pentest?

Eigenlijk heeft elke organisatie met een IT-infrastructuur baat bij een pentest. Welke gegevens mogen in uw geval absoluut niet op straat komen? Welke bedrijfsprocessen liggen bij uw organisatie stil als u niet meer bij bepaalde data kan? Misschien beheert u wel een applicatie met data van klanten erin. Zeker in het geval van persoonsgegevens zoals bankgegevens of medische informatie is het belangrijk op de hoogte te zijn van de cyberweerbaarheid van uw digitale omgeving.

Wat zijn de zwakke plekken van uw organisatie?

Een pentest helpt met het doeltreffend aanbrengen van cybersecurity verbeteringen. Wanneer u uw systemen actief test op de weerbaarheid tegen cyberaanvallen, weet u precies waar de kwetsbaarheden zitten. Door die te verhelpen, blijft u hackers voor. Want de gevonden achterdeuren staan niet meer open.

Pentesten met dezelfde methodes als die van cybercriminelen

Een pentest kan zo uitgebreid als u wilt: van het pentesten van een app tot het checken van al uw systemen. Daarbij worden niet alleen de systemen op kantoor onderzocht, ook gegevensbescherming in de Cloud, intranet of bij werknemers op afstand. We gebruiken de methodes die cybercriminelen ook gebruiken, zo kunnen we het beste zien of er mogelijkheden zijn via die weg in uw systemen te komen.

Goed om op te letten: wanneer een pentester onvoorzichtig of onervaren is, kan er het een en ander kapot gaan. Gelukkig zijn onze experts getraind in een voorzichtige en veilige aanpak.


Kantoor Eindhoven


 

IP4Sure: een pentest in Eindhoven

Heeft u vragen over de pentest? Vanuit ons kantoor in Eindhoven testen onze security specialisten uw veiligheidssysteem en geeft een passend advies. Wat zijn de zwakke plekken van uw organisatie en nog belangrijker; wat kunt u er aan veranderen?

Behoefte aan een pentest? Of u nu zelf uit de buurt van Eindhoven komt of aan de andere kant van Nederland gevestigd zit: we komen graag naar u toe. Neem voor vragen over pentests dus zeker contact met ons op.

 

Meer weten over pentesten?

We zitten in Eindhoven! Dus kom zeker langs voor een vrijblijvend gesprek, of neemt contact met ons op:

Wij werken met veel plezier o.a. voor