Direct hulp nodig? Bel of app ons noodnummer.

040-2095020

Cyber security

  • 30 mei, 2024

Een betere positie in de IT-markt door cyber security samenwerking

IT-leveranciers staan voor de uitdaging om functionele maar ook veilige oplossingen te bieden. Wat doet u met cyber security vraagstukken van klanten? In dit artikel verkennen we de voordelen van samenwerken met een cyber security kennispartner. 

Wat is een cyber security kennispartner?

Een cyber security kennispartner adviseert en ondersteunt organisaties bij het beveiligen van hun IT-infrastructuur en gegevens. Ze bieden expertise – en fungeren als klankbord – op gebieden zoals risicobeheer en dreigingsdetectie. En: proactief kwetsbaarheden identificeren en op te lossen.

Als IP4Sure doen we dit o.a. op de volgende manieren: 

Cyber security consultancy
Cyber security audits
Pentests 
Managed Detection & Response (SOC) 

Lees hierover meer aan het einde van dit artikel.  

Sterker als totaal leverancier

Investeren partnerschappen die niet alleen de functionaliteit, maar ook de veiligheid van IT-diensten waarborgen. Dat maakt een sterke totaal leverancier. Deze aanpak brengt de volgende voordelen met zich mee:

Bouw vertrouwen op als ICT-partner

Niemand kiest bewust voor onveiligheid. Als we een ‘gewone’ optie met daarnaast een optie die bewijst veiliger te zijn voor ons neus krijgen, is de keuze snel gemaakt. Die eerste valt dan meteen af. Zo werkt het al helemaal in de ICT. Zeker als het gaat om streven naar een zo veilig mogelijke dienstverlening. 

Door samen te werken met een cyber security expert laat u zien dat u deze verantwoordelijkheid serieus neemt. Het toont aan dat u niet alleen de functionaliteit van uw diensten waardeert, maar ook de bescherming ervan. Een versterking van uw reputatie als betrouwbare partner. 

Speel in op bredere vraagstukken

Bij klanten die op zoek zijn naar een IT-leverancier die actief meedenkt over hun beveiligingsbehoeften werkt een samenwerking al helemaal positief:

Een MKB-bedrijf dat zijn gevoelige gegevens wil beschermen, zoekt een IT-leverancier die meer biedt dan alleen software-oplossingen. Door samen te werken met een cyber security bedrijf kan de IT-leverancier een uitgebreider pakket aanbieden dat niet alleen de functionele behoeften van de klant vervult, maar ook zijn veiligheidszorgen wegneemt.

Toegang tot specialistische kennis 

Eigenlijk is het inmiddels een hele klus helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste bedreigingen. Het verandert allemaal zo snel. Door samen te werken met een cyber security expert krijgt u toegang tot specialistische en actuele kennis of diensten die u zelf mogelijk niet in huis hebt. Een kennispartner om van te leren over cyber security. En: een kennispartner waar u specialistische diensten aan uitbesteed.

Bijvoorbeeld Managed Detection & Response diensten. Een Security Operations Center (SOC) monitort continu op beveiligngsincidenten en geeft hier meldingen van. Om direct in te grijpen wanneer dat mogelijk is. Een digitale alarmcentrale die vaak 24/7 opereert. Zo’n SOC-dienst verhoogt de online beveiliging van organisaties aanzienlijk. 

Een groeiend bedrijf is bezorgd over de toenemende dreiging van cyberaanvallen. Ze benaderen hun vertrouwde IT-leverancier, die onlangs een partnerschap is aangegaan met een gerenommeerd cyber security bedrijf. Dankzij deze samenwerking kan de IT-leverancier gespecialiseerde oplossingen aanbieden die specifiek zijn afgestemd op de beveiligingsbehoeften van de klant.

Objectieve evaluatie van eigen diensten

Dan nog het objectief evalueren van eigen diensten: het kan knap lastig zijn dat zonder roze bril te doen. En zelfs als u als dienstverlener in staat bent wel met een écht kritische bril te kijken, dan is een onafhankelijke audit voor een potentiële klant alsnog waardevoller. Zeker wanneer een klant bewijs wil van de veiligheid van de IT-diensten die ze afnemen.

Officieel mag een audit ook enkel door een externe partij uitgevoerd, overigens. Anders is het geen audit te noemen. 

Cyber security experts kunnen onafhankelijke beoordelingen uitvoeren, waardoor uw klanten meer vertrouwen krijgen in de veiligheid en betrouwbaarheid van uw diensten. Denk hierbij aan cyber security audits, maar ook aan pentesten. 

Een financiële instelling zoekt een nieuwe IT-leverancier om hun kritieke systemen te beheren. Door te kiezen voor een leverancier die regelmatig wordt beoordeeld door een gerenommeerd cyber security bedrijf, kunnen ze er zeker van zijn dat hun gegevens in veilige handen zijn.

Wij delen onze cyber security kennis

We delen onze kennis graag met IT-dienstverleners. Onze cyber security consultants zijn er om u te ondersteunen bij concrete vraagstukken. Ze fungeren als een bron van expertise, denken actief mee tijdens brainstormsessies en bieden oplossingen die aansluiten bij uw unieke behoeften.

Naast advies bieden we ook concrete diensten en tips die bijdragen aan een betrouwbare IT-dienstverlening:

Cyber security consultancy

Blijf op de hoogte van de nieuwste cyber bedreigingen. Het dreigingslandschap verandert voortdurend, daarom is het essentieel om open te communiceren over cyber bedreigingen en incidenten met uw klanten. Als u extra expertise nodig heeft, staan wij voor u klaar.

Cyber security audits

Start met een cyber security audit om een overzicht te krijgen van de huidige stand van zaken. Identificeer snel verbeterpunten om uw cyber veiligheid naar een hoger niveau te tillen.

Pentests

Voer een pentest uit om praktijkgericht uw beveiligingsniveau te testen. Onze ethische hackers brengen kwetsbaarheden aan het licht door IT-infrastructuren actief aan te vallen. Een positief pentest rapport is sterk bewijs voor uw klanten.

24/7 Managed Detection & Response

Een dader op heterdaad betrappen voorkomt veel schade. Weet altijd wat er speelt met onze Managed Detection & Response dienst. Ons Security Operations Center (SOC) monitort continu op incidenten en geeft meldingen, zodat direct ingrijpen mogelijk is. 

Samenwerken met kennispartner IP4Sure

Wilt u meer weten over het samenwerken met een cyber security kennispartner? En over onze cyber security audits, pentests en SOC-dienst? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking!

Inschrijven nieuwsbrief

Lees ook...

Pentest

  • 20 jun, 2024

Wat hacken met stalken gemeen heeft

Hackers maken organisaties en individuen het leven zuur. Ransomware, malware, spyware: ze hebben van alles in huis om apparaten en…

Lees verder

Interview

  • 4 jun, 2024

Paleis Het Loo over cyber security: “De mens heeft een cruciale rol”

Een bezoek aan het 17e eeuwse Paleis Het Loo belooft een onvergetelijke ervaring te zijn die je onderdompelt in het…

Lees verder

Nieuws

  • 21 apr, 2024

De cyber security wet NIS 2

Digitalisering maakt ongelofelijk veel mogelijk. Overheden realiseren zich alleen ook dat het – met name essentiële – sectoren kwetsbaar maakt….

Lees verder

Cyber security

  • 18 apr, 2024

10 WiFi tips: Wat kan een hacker ermee?

Zijn er in Nederland eigenlijk nog wel bedrijven zonder WiFi-netwerken? De friettent? De bakker? Nee, ook die hebben een WiFi…

Lees verder

Uw cyber security bespreken en advies ontvangen?

Afspraak maken

Vragen over cyber security? Bel ons vrijblijvend op:

Afspraak maken

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Privacy policy*