Gemalto Safenet

SafeNet, onderdeel van het grotere Gemalto, biedt als bedrijf een 2FA authenticatie oplossing. Hiermee wordt 2 factor authenticatie bedoeld, een authenticatie bestaand uit twee stappen. De eerste stap is een softwarematige authenticatie, door middel van inlognaam en wachtwoord, de tweede stap is een hardware matige authenticatie, door middel van sleutel of een fysiek apparaatje. Dit wordt ook wel een “hardware token” genoemd. Dankzij deze hardwarematige oplossing, wordt uw bedrijfssysteem of intranet extra beveiligd tegen ongenode partijen. Een goed voorbeeld is het probleem met mail phishing. Stel dat een van uw medewerkers per ongeluk inloggegevens heeft verstrekt aan een kwaadwillende partij die een phishing mail stuurde. Aan deze inloggegevens alleen heeft de cybercrimineel niet genoeg om in uw systeem te komen, daarvoor is de fysieke hardware sleutel, SMS of software token(app), nodig. Gemalto SafeNet houdt dus letterlijk de deur dicht “tot de sleutel wordt omgedraaid in het slot.”

Gemalto SafeNet authenticatie oplossing

Gemalto is een grote naam op het gebied van bestandsversleuteling. In 2014 nam men SafeNet over, waarna het onder de naam Gemalto SafeNet de 2FA authenticatie oplossing is gaan aanbieden. Het streven is om de juiste personen snel en secuur toegang te verschaffen tot uw netwerk en iedereen die er niets te zoeken heeft, te weren. Deze oplossing werkt ook perfect indien uw organisatie gebruik maakt van flexwerkers. Inloggen op afstand met de 2FA beveiliging actief is net zo veilig als inloggen op de zaak. De twee authenticatie factoren bevestigen de identiteit van degene die vraagt om toegang.

SafeNet Authentication Service

Logo van SafeNet Cipher Partner Program en SafeNet Platinum Partner

SafeNet heeft deze oplossing zo ontwikkeld, dat deze makkelijk in iedere bestaande IT-structuur valt in te passen. U kunt dus met minimale aanpassingen direct gebruik maken van een zeer sterke authenticatie oplossing. De combinatie van inlognaam, wachtwoord, safenet token en PIN-code maken deze vorm van beveiliging extra sterk. Gemalto SafeNet heeft een heel portfolio aan tokens beschikbaar, waaruit te kiezen is. Een voorbeeld is de zogeheten “Push OTP“, die alleen in the Cloud te gebruiken is.

U kunt kiezen uit twee installatiemogelijkheden om de Gemalto SafeNet Authentication Service te implementeren:

  • Cloud edition

Dit is een volledig door SafeNet beheerde dienst, aangeboden en onderhouden door hen. Deze optie biedt de hoogst mogelijke veiligheid, alle communicatie loopt via beveiligde servers van SafeNet. Uw organisatie krijgt daar een eigen omgeving waarin via een web-based management interface de gebruikers, tokens, rapportages en templates beheerd kunnen worden.

  • On premise edition

Met dit pakket draait u de SafeNet software op uw eigen server. Qua functionaliteit biedt deze optie dezelfde mogelijkheden als de Cloud edition, u dient in dit geval echter zelf zorg te dragen voor het beheer en het maken van back-ups en uitvoeren van updates.

Met name wanneer een bedrijf flexwerkplekken aanbiedt, is het belangrijk om naast een goede Endpoint Security gebruik te maken van 2FA authenticatie. IP4sure heeft veel ervaring met deze sterke authenticatie oplossing van SafeNet en geeft u dan ook graag advies.

Zie de brochure  voor meer informatie.

IP4sure is een geautoriseerd Platinum partner van SafeNet. Wist u dat wij in 2017 partner of the year zijn geworden? Dankzij onze kennis, kunde en support mogen wij deze titel dragen.

Lees er hier meer over op ons blog.

Interesse in SafeNet? Neem contact met ons op!

Bel naar: +31 40 760 0034

Mail naar: info@ip4sure.nl

Of ga naar onze contactpagina