CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

Check Point Endpoint Security

Endpoints zijn al jaren niet meer alleen binnen het kantoor te vinden. Werksmartphones, thuiswerken: de verspreiding van endpoints zorgt voor nieuwe security uitdagingen. Endpoint Security is daarmee extra onmisbaar.

De Harmony oplossingen van Check Point bieden uitgebreide Endpoint Protection van de bovenste plank. Cruciaal om inbreuken op de beveiliging en data te voorkomen.

Artikel: Endpoint Protection en het veranderende threatlandschap
 

Wat is Endpoint Security of Endpoint Protection?

Endpoint Security is vergelijkbaar met een Firewall, die centraal wordt beheerd en computers en mobiele communicatieapparatuur van uw medewerkers beschermt. Mocht er zich op een van de apparaten een virus bevinden, mocht er zich een “bot” melden of probeert malware zich te installeren, dan voorkomt Endpoint Security dat.
 

De noodzaak van Endpoint Protection

Waarom is dit belangrijk? Werknemers die op de zaak inloggen, maken gebruik van de Firewall op het werk. Echter, de meeste particulieren hebben thuis geen Firewall, laat staan enige vorm van beveiliging. Flexwerkers die vanuit openbare gelegenheden werken via aangeboden gratis WiFi hebben geen idee of die verbinding veilig is of wie er wellicht meekijkt op de verbinding.

Geen Endpoint Security installeren betekent dus: blootstelling aan de zwakste schakel in het netwerk, via pc, laptop, tablet of smartphone.
 

Harmony Endpoint van Check Point

Harmony Endpoint pakt verdachte bestanden uit in een nagebootste omgeving, ook wel emulatie genoemd. Na het uitpakken wordt er gekeken of er onwenselijke dingen gebeuren. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan wordt het bestand tegen gehouden. Dit is een uitermate effectieve manier om zowel bekende als onbekende dreigingen tegen te houden. Harmony Endpoint biedt verder:

– Anti-Ransomware
– Zero-Phishing
– Malware & File-less Attack Protections
– Credential Theft Prevention
– Threat Emulation & Extraction


 

 

 


 

Endpoint Security: extra belangrijk bij thuiswerkers

In the cloud werken is een prachtig fenomeen, wat nooit ten koste mag gaan van de veiligheid van uw data. Daarom is Endpoint Security een absolute must voor iedereen die thuiswerkers laat inloggen op een bedrijfsnetwerk.

Kijk eens kritisch om u heen in het bedrijf en tel het aantal medewerkers eens wat dagelijks van buitenaf inlogt. Weet u dan nog zeker of uw bedrijf goed beschermd is tegen “man in the middle” aanvallen, virus aanvallen en malware en andere schadelijke zaken?
 

In gesprek over Endpoint Security?

Heeft u vragen over Harmony Endpoint van Check Point? Of zou u advies willen over wat voor uw organisatie de beste Endpoint oplossing is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Vrijblijvend cybersecurity advies?

Neem dan zeker contact met ons op, want we denken graag met u mee!

Wij werken met veel plezier o.a. voor