CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

Check Point Endpoint Security

De huidige tijd brengt met zich mee dat bedrijven medewerkers toestaan om te flexwerken. Dat houdt in dat zij niet meer fysiek op kantoor aanwezig hoeven te zijn om hun werk te doen. Men werkt dus vanaf een locatie buiten het bedrijf, via the cloud. Dat brengt een veiligheidsrisico met zich mee, waardoor digitale beveiliging beslist noodzakelijk is. Door goede Endpoint Security te installeren, kan de hele organisatie vanaf elke plek veilig werken.

Check Point’s Sandblast Agent is een krachtige oplossing als het gaat om Endpoint Protection/Endpoint Security.

Wat is Endpoint Security of Endpoint Protection?

Endpoint Security is vergelijkbaar met een Firewall, die centraal wordt beheerd en computers en mobiele communicatieapparatuur van uw medewerkers beschermt. Mocht er zich op een van de apparaten een virus bevinden, mocht er zich een “bot” melden of probeert malware zich te installeren, dan voorkomt Endpoint Security dat.

De noodzaak van Endpoint Protection

Waarom is dit belangrijk? Werknemers die op de zaak inloggen, maken gebruik van de Firewall op het werk. Echter, de meeste particulieren hebben thuis geen Firewall, laat staan enige vorm van beveiliging. Flexwerkers die vanuit openbare gelegenheden werken via aangeboden gratis WiFi hebben geen idee of die verbinding veilig is of wie er wellicht meekijkt op de verbinding. Geen Endpoint Security installeren betekent dus: blootgesteld worden aan de zwakste schakel in het netwerk, via pc, laptop, tablet of smartphone.

Wist u dat cybercriminelen via een geïnfecteerde telefoon kunnen meekijken en meeluisteren naar wat er allemaal gebeurt en gezegd wordt? Uw bedrijfsinformatie kan zomaar in verkeerde handen vallen.

Check Point Security

Onze partner Check Point biedt hun zogeheten “Sandblast” oplossing als Endpoint Security. Bij deze Check Point security oplossing worden verdachte bestanden uitgepakt in een nagebootste omgeving, ook wel emulatie genoemd. Na het uitpakken wordt er gekeken of er onwenselijke dingen gebeuren. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan wordt het bestand tegen gehouden. Dit is een uitermate effectieve manier om zowel bekende als onbekende dreigingen tegen te houden.


 

 


Endpoint Security: een must voor elk bedrijf met thuiswerkers

In the cloud werken is een prachtig fenomeen, wat nooit ten koste mag gaan van de veiligheid van uw data. Daarom is Endpoint Security een absolute must voor iedereen die thuiswerkers laat inloggen op een bedrijfsnetwerk. Kijk eens kritisch om u heen in het bedrijf en tel het aantal medewerkers eens wat dagelijks van buitenaf inlogt. Weet u dan nog zeker of uw bedrijf goed beschermd is tegen “man in the middle” aanvallen, virus aanvallen en malware en andere schadelijke zaken?


 

 


Interesse in Endpoint Security? Neem contact met ons op!

Bel naar +31 40-2444666
Mail naar info@ip4sure.nl

 

Vrijblijvend cybersecurity advies?

Neem dan zeker contact met ons op, want we denken graag met u mee!

Wij werken met veel plezier o.a. voor