CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

Contrast Assess

Secure coding: het is voor elke webdeveloper weggelegd. Ook wanneer u niet alle kennis hebt van cybersecurity. Waarom wij dit zo stellig beweren? Omdat de “Contrast Assess” tool secure coding voor elke ontwikkelaar toegankelijk maakt.

Wat is secure coding precies?  De meeste developers kennen het wel: secure coding is het ontwikkelen van software of applicaties die in de code al beschermd is tegen bedreigingen. Zo goed als waterdichte code dus. In de praktijk is het vaak lastig dit te bereiken. Er komt veel kijken bij het programmeren van een website of applicatie die mooi, gebruiksvriendelijk én veilig moet zijn.

Bovendien zijn de meeste beschikbare oplossing hiervoor niet geschikt voor de modernste software ontwikkelingsprocessen. Ze zijn vaak gebaseerd op scans en niet nauwkeurig.

De tool die helpt met het schrijven van de veiligste codes

Contrast Assess van Contrast Security neemt daarom het stukje secure coding uit handen, zodat u zich kan focussen op de rest. De tool identificeert kwetsbaarheden real-time tijdens het programmeren. “As fast as code changes” helpt Contrast Assess eventuele beveiligingsproblemen in de code op te lossen.

Contrast Security in mijn ontwikkelstraat: wat zijn de voordelen? 


 

 


Het prettige aan Contrast Assess is dat u lekker in uw workflow blijft. De tool heeft geen lange scans nodig om te functioneren: dat is te danken aan de manier waarop de tool werkt. Deze scant namelijk niet vanaf de buitenkant, maar is binnen in de applicatie actief. Daarnaast is de tool helemaal afgestemd op de modernste software ontwikkelingsprocessen.

Secure coding: 85% meer efficiëntie & verzekerd van veiligheid

En hebt u wel enige kennis van secure coding? Zelfs dan is Contrast Assess een enorm handige aanvulling. Gemiddeld verkleint het de security workload bij het ontwikkelen van een applicatie tot wel 85%. Dat maakt het volledige ontwikkelingsproces een stuk efficiënter en korter. Ook is Contrast Assess in te zetten als een quality gate om concequent en automatisch software te testen en beoordelen.

Meer informatie over secure coding?

Nieuwsgierig naar hoe Contrast Assess in de praktijk werkt? Neem dan zeker contact met ons op voor meer informatie of een demonstratie. Bekijk ook de website van Contrast Security voor meer details over Contrast Assess.

 

Meer informatie over Contrast Security?

Neem dan contact met ons op via één van de onderstaande mogelijkheden:

Wij werken met veel plezier o.a. voor