CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

AllstarZ: “Geen zorgen meer over cyber security”

Patiëntgegevens: we mogen erop vertrouwen dat die veilig opgeslagen zijn. Toch? Helaas blijkt dat dat in de praktijk niet altijd op gaat. Zorgorganisaties blijven een interessant doelwit voor cybercriminelen.
17 maart, 2021

Bekijk de volledige case in dit document.

Voor zorgorganisaties zijn er dan twee keuzes: de kop in het zand steken of werken aan een veiligere dataopslag. Mark Deckers – voorzitter van Stichting AllstarZ – koos voor het tweede. AllstarZ mag misschien een vrijwilligersorganisatie zijn: ze werken wel met gevoelige informatie. IP4Sure sponsorde AllstarZ met securitymaatregelen die het stelen van patiëntgegevens een stuk lastiger maken.

Daar was de voorzitter meer dan dankbaar voor: “Ik ben uiteindelijk verantwoordelijk en aansprakelijk voor de beveiliging. Het zijn mijn stichtingen. En ik vroeg me altijd af: wil ik daar wel de verantwoording voor dragen? Na de hulp van IP4Sure heb ik daar helemaal geen zorgen meer over”.
 

“Ik heb er geen omkijken naar gehad”

Cyber security klonk Deckers ingewikkeld in de oren: “Ik zag er eerst best tegen op. Maar ik heb er geen omkijken naar gehad en ben volledig ontzorgd.” Het viel hem dus alles mee. Maar voor we er dieper op in gaan: eerst nog wat meer over Stichting AllstarZ zelf. Hun werk verdient lof!
 

AllstarZ: de bijzondere activiteitenclub waar iedereen welkom is

Stichting AllstarZ zet zich in voor thuiswonende kinderen en jongeren met een meervoudige beperking. De doelgroep mag één keer per week rekenen op leuke activiteiten bij de stichting. En: unieke vakanties. “Een kindje met een verstandelijke beperking kost veel tijd en energie. En in de tijd dat wij voor de kinderen zorgen hebben de ouders meer tijd voor elkaar en de broertjes en zusjes”.
 

Extreem memorabele activiteiten

Maar verwacht niet alleen rustige activiteiten bij Stichting AllstarZ: ze trekken alles uit de kast. Van buggy rijden tot lasergamen. Deckers: “Voor de ouders is dat soms spannend. Maar Allstarz kijkt naar de mogelijkheden: naar wat wél kan. Zo zijn we ooit met de kinderen op hoog tempo speedboot gaan varen. De kinderen kunnen dat best. Alsof mensen zonder beperking op hun stuitje butsen comfortabel vinden”.
 

Broertjes en zusjes stappen uit de schaduw

Ook is er oog voor broertjes en zusjes. Deckers: “Daar doen wij om de maand activiteiten mee. Deze kinderen staan vaak toch in de schaduw”. Dat resulteert soms in probleemgedrag. “Ik wil niet zeggen dat wij dat allemaal op kunnen lossen. Maar door activiteiten te organiseren voor deze kinderen, vangen we wat op. Het zijn allemaal ervaringsdeskundigen. Dus heel waardevol voor elkaar!” aldus Deckers.
 

Geen bezuiniging op cyber security

Een stichting heeft vaak te maken met strakke budgetten. Het is alleen alles behalve wenselijk dat hierdoor security op een laag pitje komt. Zeker een stichting die werkt met medische dossiers. Helaas was dat even wel de werkelijkheid voor AllstarZ. Deckers: “Ik heb nooit in de gaten gehad hoe onveilig het was”. Gelukkig is die situatie nu totaal anders.
 

Veilige digitale omgeving

“IP4Sure heeft zelfs Webber bereid gevonden bij te dragen aan de website. We hebben een uitgebreider cliëntsysteem en begeleiderssysteem gekregen. Die zijn beiden goed beveiligd door IP4Sure.” vertelt Deckers. Dankzij de nieuwe systemen zijn ze in staat ook nog eens kwalitatievere zorg te leveren. “Ik ben van mening dat professionele instellingen er een puntje aan kunnen zuigen”.
 

“Alles was eigenlijk boven verwachting”

Dat Stichting AllstarZ enorm blij was met de sponsoring staat als een paal bovenwater. Maar hoe was het implementatieproces?  Deckers: “Ik dacht dit wordt een proces van maanden. Maar IP4Sure regelde het allemaal zo ontzettend snel. Ik heb er geen omkijken naar gehad. Ze hebben mij volledig ontzorgd. Dat is super fijn. Ik weet niet of je dat mag verlangen, maar IP4Sure heeft het dus wel gedaan.”
 

Oeps… Mailstortvloed

“Ik kreeg op een gegeven moment tientallen mailtjes van Imperva.” vertelt Deckers. Imperva is het merk achter de Web Application Firewall die IP4Sure geregeld implementeert. “Ik dacht dit wordt een drama. Dit was precies waar ik geen zin in had. Wat ik niet kan. Wat ik niet onder controle heb. Dus die mailtjes zette ik maar steeds door naar IP4Sure, haha”. Hij vreesde al dat hij extra werk ging krijgen aan alles.

“Al snel kreeg ik reactie: Niks aan de hand. Alles geregeld. Je ontvangt de mails nog steeds ter info, maar wij pakken alles op.” Dat was een opluchting voor Deckers: “Want ik word volledig ontzorgd, maar ik krijg wel een hightech systeem dat aan de allerlaatste eisen voldoet. Dus ik zou bijna zeggen: wat wil je nog meer?”
 

“Vlugger dan het licht”

Rob Buddingh’ van IP4Sure was het aanspreekpunt voor Stichting AllstarZ. “Die man is vlugger dan het licht.” volgens Deckers “Hij is mega service gericht. Hij doet er gewoon alles voor. Hij gaat niet voor wel oke. Hij gaat altijd voor perfectie en wil dat het goed geregeld is voor zijn klanten. Hij wil het gewoon perfect hebben: dat vind ik gaaf. Daar ben ik enorm dankbaar voor.”

“De snelheid waarmee alles geïmplementeerd werd was bizar.” Deckers vult daarbij nog aan: “Ik dacht dit wordt een proces van maanden. Maar Rob regelde elke keer zo snel. Ik heb me eigenlijk geen seconde zorgen gemaakt of het wel goed ging.”
 

Het “wij-gevoel”

“Ik had het denk ik niet aangedurfd zonder IP4Sure. Ik heb meer als 200 mensen waar ik rekening mee moet houden. Als die allemaal een vragenvuur op me los gaan laten: dat wordt een ramp.” vervolgt Deckers. “Maar Rob vangt het allemaal voor mij af. Dus dat is super fijn. En als ik het niet weet, dan hoef ik Rob maar een mailtje te sturen en krijg ik dezelfde dag nog reactie.”

“Het is echt het “wij-gevoel” bij IP4Sure. Je staat er niet alleen voor. Je merkt dat ze er zijn. En ze lossen alles op. Dat vind ik erg gaaf.”
 

Veilig doen waar ze goed in zijn

Zorgen voor een kind met een beperking is niet altijd eenvoudig. Stichting AllstarZ zorgt ervoor dat kind én ouder weer kunnen rekenen op extra “jeu” in het leven. Ouders betalen dankzij de inzet van gepassioneerde vrijwilligers slechts een kleine jaarlijkse bijdrage. Dat maakt de activiteiten van AllstarZ voor de meeste ouders goed toegankelijk.

Dat maakt ook dat AllstarZ het verdient veilig te blijven doen waar ze goed in zijn. IP4Sure heeft met veel plezier bijgedragen aan de cyber security van de gepassioneerde Stichting AllstarZ.

 

 

Suggesties?

Laat het ons weten als u over een specifiek onderwerp wilt lezen.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen?

Klik hier om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Wij werken met veel plezier o.a. voor