Nulmetingen

Wanneer u besluit om binnen uw organisatie de stand van zaken met betrekking tot ICT-security onder de loep te nemen, wilt u graag weten waar uw bedrijf op dat moment staat. Om een uitgangspunt te kunnen definiëren, is een zogenaamde nulmeting van belang. Met een nulmeting kan er haarfijn bepaald worden welk pad er bewandeld moet worden, om te komen tot een ICT-security beleidsplan. Een nul-meting is een onontbeerlijk instrument bij de start van een ICT-security ontwikkelingstraject.

Meten is weten

IP4Sure verricht deze nulmeting op basis van intakegesprekken, waarbij aangegeven wordt wat voor uw organisatie de ideale situatie is, die uiteindelijk bereikt dient te worden. Vragen die daarbij kunnen ontstaan zijn onder andere:

  • Welke functionaliteiten kent uw huidige netwerk
  • Is de digitale infrastructuur voldoende geschikt voor de toekomst
  • Welke applicaties draaien er momenteel en voldoen deze straks nog
  • Is de bescherming van uw netwerk voldoende om dreigingen van buitenaf te kunnen pareren
  • Dient het netwerk zelf een update te krijgen
  • Is de technische staat van de hardware nog toekomstbestendig

Op basis van de resultaten van de nulmeting kan een goede inventarisatie verkregen worden van de actuele stand van zaken. IP4Sure geeft daarna een deugdelijk advies voor de invulling van de automatisering en zal samen met u de scenario’s schetsen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Daarbij worden de “low hanging fruits” als eerste aangepakt, om zo snel mogelijk effect te sorteren.

Meer info over onze nulmetingen kunt u krijgen via:

Bel naar +31 40-7600034
Mail naar info@ip4sure.nl

Of ga naar onze contactpagina