ICT-security beleid

Beveiliging van bedrijfssystemen laat veelal te wensen over. Als er al sprake is van een ICT-security beleid, hoe weet je als bedrijf dan of dit beleid effectief is? Ook als IT’er, werkzaam binnen een bedrijf, sta je er soms helemaal alleen voor en draag je een enorme verantwoordelijkheid.

IP4Sure schiet graag te hulp. De dienst “ICT-security beleid” die wij aanbieden, neemt de verantwoordelijke(n) voor de ICT-security stap voor stap mee, op weg naar een gedegen beleid. Het begint met het opstellen van een beleidsplan. Een goed beleidsplan is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat alle facetten van ICT-security beleid aan bod komen.

Van beleidsplan naar beveiligingsplan

Een veiliger systeem begint niet met het lukraak implementeren van technische oplossingen, maar met een goed beleidsplan. Dit beleidsplan leidt uiteindelijk tot een actief beveiligingsplan, waarbinnen de technische oplossingen à la carte zijn opgenomen.

Risico-inventarisatie

IP4Sure begint met het doen van een risico-inventarisatie. Waar zitten mogelijk zwakke plekken in de beveiliging? Hoe werken de eindgebruikers binnen het netwerk, doen zij dit veilig? Welke dreigingen van buitenaf zouden een kans kunnen krijgen hun kwaadaardige werk te doen, door slechte beveiliging?

Onze brede standaardoplossing is de start naar volledig maatwerk

IP4Sure heeft door haar jarenlange ervaring een standaard beleidsplan ontwikkeld, welke als basis dient om tot een op maat gemaakt beveiligingsplan te komen. Het bewezen succes van deze werkwijze, zorgt voor snelle, efficiënte en vooral rendabele eindresultaten.

De gebruiker staat bij ons altijd centraal

Het doorvoeren van een beveiligingsplan kan alleen succesvol zijn als de gebruiker centraal staat. IP4Sure weet dit als geen ander, onbedoeld blijft de mens de zwakste schakel in ICT-security. Begeleiding, monitoring, training en testen van medewerkers wordt als waardevolle dienst door ons aangeboden. “Awareness is key”, is ons credo. Wederom geldt: de IT-manager van een bedrijf staat er bij ons niet alleen voor.

Meer weten over ons ICT-security beleid? Neem contact op!

Meer info over onze ICT-security beleid kunt u krijgen via:

Bel naar +31 40-7600034
Mail naar info@ip4sure.nl

Of ga naar onze contactpagina