CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

IP4Sure SOC

Waarom huren organisaties bewakers in als ze toch al een uitgebreid hekwerk hebben? Precies om dezelfde reden als dat ze een SOC inschakelen.

De realiteit is dat een organisatie nooit voor de volle 100% beschermd is: niet met rolluiken en ook niet met firewalls. Met een SOC (Managed SIEM) bent u er in het geval van een cyberaanval op tijd bij. Of nog beter: u vergroot de kans dat u ze voorkomt aanzienlijk.
 

Wat is een SOC?

SOC staat voor “Security Operations Center”, ook wel de cyberversie van een alarmcentrale. Het doel van een SOC? Reageren wanneer er een cybersecuritygevaar op de loer ligt. Net zoals bewakers doen, houden cybersecurity specialisten de boel actief in te gaten en komen in actie wanneer dat nodig is. Het ene bedrijf kiest voor een in-house SOC, het andere bedrijf besteedt die monitoring liever uit aan een gespecialiseerd cybersecuritybedrijf.
 

De SOC-dienst van IP4Sure (Managed SIEM)

Met de SIEM tool InsightIDR monitoren onze security specialisten uw logs en ontvangen alarmen vanuit onze SOC. En het unieke? Dankzij de pre-built use cases die we gebruiken, ziet onze SOC veel meer dan de gemiddelde Managed SIEM. Blinde vlekken (vanwege budgetoverwegingen) zijn niet meer nodig.

En is er een kwetsbaarheid ontdekt? Dan vindt er een risicoanalyse, melding en advies plaats. We houden u op de hoogte van alle relevante incidenten en helpen met het regelen van een oplossing. Bij urgente incidenten nemen we direct telefonisch contact op. Zo blijft u cybercriminelen een stap voor.
 

De Security Operations Center van IP4Sure

1. Het SOC van IP4Sure is bemand door cybersecurity experts die 10 uur per dag en 5 dagen per week beveiligingsincidenten beoordelen en in actie komen.

2. Ons SOC-team weet meldingen zorgvuldig te kwalificeren. De meldingen die u krijgt van incidenten zijn dan ook altijd accuraat. Het aantal false positives is nihil: dat betekent dat alleen de echte security-incidenten bij u terecht komen.

3. Bij elk beveiligingsincident krijgt u advies bij het realiseren van een oplossing.

4. Ook inzicht in minder kritische gebeurtenissen en misconfiguraties zoals verlopen wachtwoorden? Dankzij de techniek die we gebruiken, is het mogelijk – indien gewenst – hier ook van op de hoogte te blijven. Vraag naar de mogelijkheden.

5. De SIEM-software die IP4Sure gebruikt, genereert veel minder false positives dan traditionele SIEMs. Daardoor hoeven onze security professionals minder valse meldingen te verwerken en is deze SOC-dienst een beter betaalbare optie dan een (vaak dure) traditionele SOC.

6. De IP4Sure SOC werkt met een pay per logproducing asset licentiemodel. Dat houdt in dat u niet betaalt per log, maar per werkplek en server. Dit licentiemodel is een stuk voorspelbaarder dan de vaak voorkomende “pay per log”, waarbij het van te voren moeilijker te voorspellen is wat de kosten gaan zijn.
 

Meer inzicht met de IP4Sure SOC

Wilt u concessies doen als het gaat om uw security? Natuurlijk niet! De IP4Sure SOC heeft een grote hoeveelheid pre-built use cases voor u klaarstaan. U kiest welke meldingen u wil krijgen, zonder dat daar direct maatwerk aan te pas hoeft te komen. En wilt u toch iets custom laten bouwen? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Maar: veel use cases zijn er dus al. Bekijk het document met use cases hier.
 

Digitale bewaker

Zeker nu onze digitale wereld steeds sneller verandert en er dagelijks nieuwe kwetsbaarheden worden ontdekt, ontwikkelen bedreigingen zich continu. Heeft een cybercrimineel het op uw bedrijf gemunt? Dan komt hij vroeg of laat toch wel binnen. Het IP4Sure SOC is uw digitale bewaker die optreedt bij security incidenten.
 

Gebruik maken van IP4Sure’s SOC?

Neem contact met ons op voor meer informatie over ons Security Operations Center en hoe we te werk gaan. Onze cybersecurity experts verzekeren u dat uw organisatie goed bewaakt blijft.

 

 

Meer informatie over het IP4Sure SOC?

Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande mogelijkheden:

Wij werken met veel plezier o.a. voor