CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

Awareness training Eindhoven

9 januari, 2018

IP4sure is specialist in het beveiligen van data tegen hackers en cybercriminaliteit. Dat doen we met plezier ook voor uw organisatie. Niet iedere werknemer in een organisatie is zich volledig bewust van het gevaar van cybercriminaliteit. Het is dus van belang dat de werknemers hiervoor getraind worden en weten wat er speelt. IP4Sure biedt daarom een Security Awareness training aan voor bedrijven, waarbij de werknemers getraind worden op het gebied van cyber security.

Wat is phishing?

Een bekend probleem onder werknemers is phishing mails. Een vorm van cybercriminaliteit waarbij met een nep e-mail geprobeerd wordt aan gevoelige informatie te komen. Vaak bevat een Phishing mail slecht taalgebruik en/of een vreemd uitziende afzender, waardoor ze in principe goed herkenbaar zijn. Natuurlijk zijn er medewerkers die dit soort mails herkennen, maar er hoeft maar een medewerker niet alert te zijn en de gevolgen kunnen groot zijn.

Hoe werken phishing mails?

Een phishing mail kan verschillende doeleinden hebben. Financieel gewin, dus het achterhalen van online betaalgegevens of inlogcodes van bijvoorbeeld internetbankieren. Of de controle krijgen over uw computer of smartphone, zodat ze deze in kunnen zetten voor kwade doeleinden. Het proberen om toegang te verkrijgen tot het netwerk van een computer om data/schade aan te richten. Maar hoe gaan cybercriminelen dan te werk? Vaak wordt er een bijlage of bepaalde link meegestuurd, welke een computer infecteert als erop geklikt wordt. Middels een phishing mail wordt de lezer aangezet tot actie.

Phishing awareness training

Om medewerkers te behoeden voor dergelijke misstappen, organiseert IP4sure phishing awareness campagnes. Een vorm van cyber security awareness training, waarbij gefocust wordt op de mailing. Met de training bieden we direct handvatten voor werknemers, die ze meteen kunnen toepassen. Daarnaast wordt er gericht op bewustwording en gedragsverandering onder de medewerkers. Kwetsbaarheden worden aan het licht gebracht en daar wordt direct op ingespeeld.

Interesse in een training van IP4sure? Neem dan contact met ons op!

Wij werken met veel plezier o.a. voor