CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

ICT scan

De ICT scan van IP4Sure brengt in kaart hoe het gesteld is met de ICT beveiliging binnen uw onderneming. Uitgangspunt van onze ICT scan is een Privacy Impact Assessment.

Wellicht heeft u al stappen ondernomen, maar vermoedt u dat uw ICT betere beveiliging behoeft. Of misschien heeft u n.a.v. recente ontwikkelingen op beveiligings- en privacy-gebied vragen over uw huidige ICT beveiliging.  In elk geval geldt: twijfelt u wel eens over de stand van zaken op het gebied van ICT beveiliging? Laat dan een ICT scan uitvoeren om de huidige situatie in kaart te brengen.

IP4Sure ICT scan of Privacy Impact Assessment: meten is weten

Onze ICT scan of Privacy Impact Assessment definieert een uitgangspunt voor een gedegen beleidsplan ICT. Met zo’n scan of PIA bepalen we haarfijn welk pad er bewandeld moet worden om te komen tot een waterdicht ICT beveiliging beleid. Zo’n PIA is een onontbeerlijk instrument bij de start van een ICT-security ontwikkelingstraject. IP4Sure verricht deze meting op basis van intakegesprekken. Hierbij geeft u aan wat voor uw organisatie de ideale situatie is. Het beleidsplan ICT biedt u de handvatten om deze situatie te bereiken.

ICT scan van IP4Sure brengt de ICT risico’s in kaart

De ICT scan van IP4Sure brengt, naast de huidige stand van zaken, ook de aanwezige ICT risico’s in kaart. Tijdens de intakegesprekken gaan we dieper in op de huidige situatie, de reeds geïmplementeerde beveiligingsaspecten om zo ook alle ICT risico’s duidelijk in kaart te brengen. Vragen die daarbij kunnen ontstaan zijn onder andere:

  • Welke functionaliteiten kent uw huidige netwerk?
  • Welke ICT risico’s zijn een bedreiging voor uw onderneming?
  • Is de digitale infrastructuur voldoende geschikt voor de toekomst?
  • Welke applicaties draaien er momenteel en voldoen deze straks nog?
  • Is de ICT beveiliging voldoende om dreigingen van buitenaf te kunnen pareren?
  • Dient het netwerk zelf een update te krijgen?
  • Is de technische staat van de hardware nog toekomstbestendig?

De actuele stand van zaken

Op basis van de resultaten van de Privacy Impact Assessment inventariseert IP4Sure de actuele stand van zaken en aanwezige ICT risico’s. Gevolgd door een deugdelijk advies voor de invulling van de automatisering en beveiliging. Samen met u schetsen we de scenario’s om tot het gewenste eindresultaat te komen en gieten we dit in een toekomstbestendig ICT beleidsplan. Daarbij pakken we het laaghangend fruit als eerste aan, om zo snel mogelijk effect te sorteren.

 

 

Wilt u de ICT risico’s voor uw onderneming in kaart brengen?

Meer info over onze ICT scan kunt u krijgen via:

Wij werken met veel plezier o.a. voor