CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

ICT-beveiligingsbeleid

Goede ICT beveiliging kan niet zonder een beveiligingsbeleid. In de praktijk blijkt niet elke organisatie een ICT beveiligingsbeleid te hebben. En als er al sprake is van een beveiligingsbeleid, hoe weet u dan zeker dat dit beleid effectief is? IT’ers staan er soms helemaal alleen voor als het gaat om cybersecurity en dragen hierin een enorme verantwoordelijkheid.

IP4Sure schiet graag te hulp met de dienst “ICT beveiliging beleid”. We nemen de verantwoordelijke(n) voor de beveiliging stap voor stap mee, op weg naar een gedegen beleid. Het begint met het opstellen van een beleidsplan. Een goed beleidsplan is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat alle facetten van ICT beveiliging aan bod komen.

Van beleidsplan naar beveiligingsplan

ICT beveiliging begint niet met het lukraak implementeren van technische oplossingen. Maar met een goed beleidsplan. Dit beleidsplan leidt uiteindelijk tot een actief beveiligingsplan, waarbinnen de technische oplossingen à la carte zijn opgenomen. IP4Sure begint met het doen van een risico-inventarisatie. Waar zitten mogelijk zwakke plekken in de ICT beveiliging? Hoe werken de eindgebruikers binnen het netwerk, doen zij dit veilig? Welke dreigingen van buitenaf zouden een kans kunnen krijgen hun kwaadaardige werk te doen?

ICT beveiliging van IP4Sure

IP4Sure heeft door haar jarenlange ervaring in ICT beveiliging een standaard beleidsplan ontwikkeld. Dit dient als basis om tot een op maat gemaakt beveiligingsplan te komen. Het bewezen succes van deze werkwijze zorgt voor snelle, efficiënte en vooral rendabele eindresultaten.

ICT beveiliging, afgestemd op de mens

Daarnaast staat de gebruiker bij ons altijd centraal. Het doorvoeren van een beveiligingsplan op maat kan alleen succesvol zijn als er rekening wordt gehouden met de gebruiker. IP4Sure weet dit als geen ander. Onbedoeld blijft de mens de zwakste schakel in ICT beveiliging. Begeleiding, monitoring, training en testen van medewerkers wordt als waardevolle dienst door ons aangeboden. “Awareness is key”, is ons credo. Bij IP4Sure geldt: de IT-manager van een bedrijf staat er niet alleen voor!

 

 

Meer weten over ICT beveiliging beleid?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies.

Wij werken met veel plezier o.a. voor