CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

Dataclassificatie Eindhoven

19 december, 2017

Dataclassificatie is een krachtig instrument voor bedrijven in- en rondom Eindhoven. IP4sure checkt voor u alle data en informatiestroming binnen de systemen van uw organisatie, en kent ze vervolgens een beveiligingsniveau toe. Hierbij wordt gekeken naar de mate van prioriteit, noodzaak en de mate van gewenste bescherming.

Criteria dataclassificatie

Wanneer IP4Sure naar uw systemen kijkt, hanteren we vier verschillende criteria voor dataclassificatie. De eerste is openbare toegankelijkheid. Dit houdt in dat – zoals de naam al zegt – de gegevens en data van uw organisatie openlijk toegankelijk zijn. Dat wil dus ook zeggen dat de gegevens niet goed beschermd zijn tegen cybercriminaliteit. De tweede criteria is bedrijfsvertrouwelijk en houdt in dat de medewerkers vrij zijn data te gebruiken. Bedenk u dus goed of uw vertrouwen in de medewerkers voldoende is voor de betreffende data. Het derde punt is vertrouwelijk, waarbij een selectie wordt gemaakt van de toegang voor bepaalde medewerkers. En tot slot gebruiken we de status geheim, waarbij data enkel toegankelijk en inzichtelijk is voor directie en/of managementleden.

Toegang dataclassificatie

Er wordt onderscheid in de samenhang tussen de locatie van de data en de toegang. Diverse locaties zijn kantoor, intranet, onderweg of een thuisnetwerk. Er zit verschil in de mate van beveiliging per netwerklocatie. Zorg dat uw medewerkers dus ook op de hoogte zijn van deze verschillen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat data op uw kantoor in Eindhoven goed beveiligd is, maar bij u thuis een stuk minder. In dat geval is het wellicht verstandiger om met bepaalde gegevens juist wel of niet op een bepaalde plek te werken. 

Varonis

Bedrijven hebben continue een toename van data. Van documenten tot spreadsheets, van e-mail tot persoonsgegevens. IP4Sure zorgt ervoor dat deze data stroming op een veilige manier verloopt. De software Varonis draagt daar aan bij. De consultant van IP4sure, brengt samen met uw IT-manager in kaart welke data beschermd moet worden. Alle systemen worden gecheckt en er wordt gekeken naar de zichtbaarheid en inzetbaarheid van de data. U kunt precies zien waar de data staat, wie er toegang heeft en wat er mee gedaan wordt.

IP4sure helpt u met het implementeren van de software. Er wordt gekeken naar het soort bedrijf, de vorm data en de mate van beveiliging. Door de ervaring die IP4sure heeft, weten we wat er voor u nodig is. Neem contact met ons op, bel naar +31 40 760 00 34 of mail naar info@ip4sure.nl

 

Wij werken met veel plezier o.a. voor