CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

SafeNet Trusted Access

Thales (voorheen Gemalto) heeft de krachtige cloudbased oplossing SafeNet Trusted Access ontwikkeld. De meesten zijn vast al bekend met two factor authentication: een authenticatie bestaand uit twee stappen. SafeNet Trusted Access maakt inloggen eenvoudiger, veiliger én gaat nog een stap verder dan klassieke 2fa.

Het doel van two factor authentication?  Alleen de juiste personen snel en secuur toegang te verschaffen tot uw netwerk. En iedereen die er niets te zoeken heeft te weren. Inloggen op afstand met de 2FA beveiliging actief is net zo veilig als inloggen op de zaak. De twee authenticatie factoren bevestigen de identiteit van degene die vraagt om toegang.

Hoe werkt two factor authentication?

Wat zijn die twee stappen? De eerste stap is een softwarematige authenticatie, door middel van inlognaam en wachtwoord, de tweede stap is een hardware of software matige authenticatie, door middel van sleutel of een fysiek apparaatje. Dit wordt ook wel een “hardware token” of “software token” genoemd. Dankzij deze oplossing, wordt uw bedrijfssysteem of intranet extra beveiligd tegen ongenode partijen.

Safenet Trusted Access gaat een stap verder en biedt “Identity-as-a-Service”

Safenet Trusted Access combineert het gemak van single sign-on (SSO) met geavanceerde toegangsbeveiliging. Het unieke aan STA dat het de identiteit van gebruikers te valideert en inzet voor het toegangsbeleid. Dit betekent dat medewerkers nooit belangrijke wachtwoorden hoeven te weten. Hierdoor kunnen organisaties veilige, gemakkelijke toegang garanderen vanuit één eenvoudig te navigeren console.


 

 

 


SafeNet Trusted Access: een beproefde authentication oplossing

De SafeNet Trusted Access oplossing is zo ontwikkeld, dat deze makkelijk in iedere bestaande IT-structuur valt in te passen. U kunt dus met minimale aanpassingen direct gebruik maken van een zeer sterke authentication oplossing.

De voordelen van SafeNet Trusted Access

  • Snelle en eenvoudige toegang via Smart Single Sign-On
  • Gecentraliseerde toegangscontrole voor gebruikers
  • Geoptimaliseerde beveiliging dankzij het nauwkeurige toegangsbeleid
  • Inzicht in alle toelatingen
  • De efficiëntie van identity-as-a-service
  • Medewerkers hoeven geen kennis te hebben van wachtwoorden

 

 

 


U kunt kiezen uit twee installatiemogelijkheden om de SafeNet Trusted Access te implementeren:

Cloud edition

SafeNet Trusted Access is een volledig door Thales beheerde dienst, aangeboden en onderhouden door hen. Deze optie biedt de hoogst mogelijke veiligheid, alle communicatie loopt via beveiligde servers van SafeNet. Uw organisatie krijgt daar een eigen omgeving waarin via een web-based management interface de gebruikers, tokens, rapportages en templates beheerd kunnen worden.

On premise edition

Met dit pakket draait u de SafeNet Trusted Access software op uw eigen server. Qua functionaliteit biedt deze optie dezelfde mogelijkheden als de Cloud edition, u dient in dit geval echter zelf zorg te dragen voor het beheer en het maken van back-ups en uitvoeren van updates.

Bekijk de brochure  voor meer informatie.

Two factor authentication: handig bij mail phising

Een goed voorbeeld is het probleem met mail phishing. Stel dat een van uw medewerkers per ongeluk inloggegevens heeft verstrekt aan een kwaadwillende partij die een phishing mail stuurde. Aan deze inloggegevens alleen heeft de cybercrimineel niet genoeg om in uw systeem te komen, daarvoor is de fysieke hardware sleutel, SMS of software token(app), nodig. SafeNet Trusted Access van Thales houdt dus letterlijk de deur dicht “tot de sleutel wordt omgedraaid in het slot.”

IP4Sure: SafeNet Platinum Partner

Wist u dat wij in 2017 partner of the year zijn geworden? Dankzij onze kennis, kunde en support mogen wij deze titel dragen. Lees er hier meer over op ons blog.

Met name wanneer een bedrijf flexwerkplekken aanbiedt, is het belangrijk om naast een goede Endpoint Security gebruik te maken van 2FA authenticatie. IP4Sure heeft veel ervaring met deze sterke authenticatie oplossing van Thales en geeft u dan ook graag vrijblijvend advies.

 

SafeNet Trusted Access laten implementeren?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wij werken met veel plezier o.a. voor