Nomadesk fileshare

Het komt binnen de meeste bedrijven regelmatig voor dat medewerkers grote hoeveelheden data willen verzenden of ontvangen. Indien uw bedrijf toestaat dat filesharing services als wetransfer of dropbox gebruikt worden, dan betekent dat een enorm veiligheidsrisico. U zet de poorten van uw systeem letterlijk open voor ongecontroleerde verzendingen en ontvangsten. Wanneer u volledig op de hoogte bent van deze gevaren, dan zou u deze vormen van filesharing onmiddellijk verbieden.

Toch is er een nette, veilige oplossing, waarmee niemand zijn dataverkeer hoeft te beperken. Nomadesk is de veilige manier van filesharing, toepasbaar binnen de organisatie en extern. Nomadesk maakt gebruik van bestaande desktop applicaties, zoals de Windows verkenner en de Mac finder. Nomadesk Filesharing werkt zelfs via een browser, op een smartphone of tablet. Erg handig is het feit dat gebruikers die tijdelijk niet verbonden zijn met internet, toch gewoon met Nomadesk Filesharing kunnen werken: de bestanden worden geparkeerd door Nomadesk en zodra er een wenselijke dataverbinding is, zal Nomadesk de bestanden synchroniseren en versturen naar de Nomadesk “vault”.

Veilig versturen dankzij versleuteling

Bestanden die aan Nomadesk worden toevertrouwd, worden in de lokale “vaults” al versleuteld. Bij diefstal of verlies van laptop, smartphone of tablet, kan degene die het mobile device in handen krijgt, niets aanvangen met de versleutelde bestanden. De eigenaar van het mobile device kan zelfs op afstand de bestanden in de Nomadesk vault wissen. Filesharing was nog nooit zo veilig, uw medewerkers kunnen bestanden blijven delen zonder veiligheidsrisico’s. Er wordt door Nomadesk gebruik gemaakt van de lokale opslag infrastructuur. Het pakket kan zowel on-premise als via een clouddienst worden afgenomen.

Geen onderbreking van de workflow

Nomadesk levert een speciale Outlook plugin, die size-aware is. Zodra een bestand via Outlook wordt verstuurd, wat normaliter te groot is voor Outlook, dan zal de Nomadesk Outlook plugin dit bestand automatisch omleiden naar Nomadesk, alwaar het verder verstuurd wordt. Zo vindt er geen onderbreking van de workflow plaats.

Interesse in Nomadesk? Neem contact met ons op!

Bel naar +31 40-2444666
Mail naar info@ip4sure.nl

Of ga naar onze contactpagina.

Nomadesk authorized reseller