CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

Imperva WAF

Een aanval op een webapplicatie: datadiefstal is meestal het gevolg. De Web Application Firewall van Imperva (WAF) analyseert het verkeer naar uw applicaties en stopt webapp-aanvallen.

De naam zegt het al: een Web Application Firewall beveiligt web applicaties doormiddel van een firewall. Zolang het voor cybercriminelen lucratief is transacties te saboteren of bij gevoelige gegevens te komen, blijft web applicatie beveiliging een absolute must.

Dus maakt u gebruik van webapplicaties? Dan voorkomt een WAF vaak een hoop. Denk aan de bedrijfsvoering die stil komt te liggen als gevolg van een aanval.

 

Web Application Firewall van Imperva

Imperva heeft zich inmiddels bewezen als een uitermate veilige WAF. De Imperva WAF is PCI-compliant en geeft toegang tot analytics die nog verder gaan dan de OWASP Top 10. De Imperva WAF beveiligt:

– Active én Legacy applicaties
– Third-party applicaties
– API’s en Microservices
– Cloud applicaties, containers, VMs, etc.
– De achterliggende database
– En: verkleint risico’s door third-party code
 


 

 


 

Wat maakt Imperva uniek?

De nuance: dat maakt de Imperva WAF uniek in zijn soort. Hoe dat zit? Veel WAFs geven veel false positives: dan houden ze niet alleen kwaadwillend verkeer buiten, ook onschuldig verkeer staat regelmatig voor een gesloten poort. Het gevolg? Dat u moet kiezen tussen kwaden. A: Het maar zo laten, waardoor legitiem verkeer soms geblokkeerd wordt. Of B: Aanvallen die de WAF binnenlaat handmatig indammen.

Beiden situaties zijn niet ideaal. Het betekent dat u actief bezig moet blijven met uw WAF. Een onbezorgd veilig gevoel is een stuk gewenster: daar zorgt Imperva voor. De Research Labs van Imperva zijn continu bezig met het waarborgen van de nauwkeurigheid van de WAF.

Hoe? Door het threat-landschap in de gaten te houden en daarop in te spelen. Zo zet u met vertrouwen de firewall policies in blocking mode en niet alleen in detectie mode. U blijft beschermd. De bedrijfsvoering blijft continu. En dat met veel minder false positives.

 

Andere voordelen van de Imperva WAF

– Edge to  database: u ontvangt alleen gewenst verkeer
– Zo snel als uw applicaties: geautomatiseerde policy creatie en snelle rule propagation
– Minder workload voor uw team: laat Imperva policies afhandelen
– Zowel fysieke als in een cloud omgeving toe te passen
– Dynamic profiling en attack intelligence
 

De WAF implementatie

De Web Applications Firewall van Imperva is on-premise en als een cloud service te implementeren. Daarnaast is het te combineren met een RASP. Out-of-the-box regels stellen de realtime technologieën van Imperva WAF in staat om de “loop” rondom voortdurend veranderende aanvalspatronen te sluiten.
 

Meer informatie over WAFs

Vragen? Of wilt u in gesprek over de beveiliging van uw web applicatie(s)? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de Imperva WAF en andere WebSec oplossingen zoals de Webapplicatie Pentest. Waar een WAF van buitenaf beschermt, helpt een pentest de kwetsbaarheden in een applicatie bovenwater te halen en op te lossen. Een gouden combinatie.

 
 

Meer informatie over Imperva?

Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande mogelijkheden:

Wij werken met veel plezier o.a. voor