CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

Thales Data Encryptie

Data encryptie: inmiddels voor de meesten een bekende term. Dat is een positieve ontwikkeling, want effectieve data encryptie maakt belangrijke data onbruikbaar voor aanvallers. De data encryptie oplossing van Thales (voorheen Gemalto) is volgens ons de beste optie die nu op de markt is.

Veel data is vertrouwelijk. Stel uzelf maar de vraag: “Welke bedrijfsdata mag absoluut niet in handen van aanvallers komen?”. Bijna iedereen weet meteen een hele lijst aan data op te noemen. Denk aan gevoelige klantgegevens, vertrouwelijke documenten, mails, etc. Data encryptie is daarom in veel gevallen een aanrader. Zeker nu de wet Datalekken van al een aantal jaar kracht is.

Wat is data encryptie?

Data encryptie: hoe werkt het precies? Data encryptie vertaalt data naar een onleesbare vorm – bijvoorbeeld een code – waar een uniek codesysteem achter zit. Enkel gebruikers met een decryption key kan deze versleutelde data weer omzetten naar bruikbare data. Aanvallers zonder deze key kunnen niets.


 

 


Medewerkers merken niets van de encryptie

Thales biedt een data encryptie oplossing die zo werkt dat niemand – behalve de aanvaller – merkt dat data versleuteld is. Medewerkers hoeven hun werkzaamheden niet te pauzeren of aan te passen. Dankzij de “data-at-rest” encryptie oplossing is data automatisch zonder tussenstappen toegankelijk voor iedereen met toestemming. Met de role-bases access control bent u zelfs in staat ook intern te specificeren wie welke data mag zien.

Veilige centralized key management

Alle noodzakelijke handelingen gebeuren automatisch tijdens het openen en opslaan van de gegevens. De centralized key management optie verzekert u van goed beschermde decryption keys, zonder dat u inlevert op gebruiksgemak. Deze slaat de sleutels op in een beveiligde omgeving. Data en sleutel worden dus gescheiden bewaard.


 

 


Eenvoudige implementatie

De data encryptie oplossing van Thales is eenvoudig te implementeren. Het toepassen data encryptie kan daarnaast in zijn geheel of in delen worden gedaan, om bijvoorbeeld gefaseerd te kijken welke data wel en welke data niet versleuteld hoeft te worden.

Thales Data Encryption laten implementeren door ons? Of vrijblijvend in gesprek over de data encryptie oplossing van Thales? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

 

Meer informatie over de oplossingen van Thales?

Neem dan contact met ons op via één van de onderstaande mogelijkheden:

Wij werken met veel plezier o.a. voor