CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

Check Point CloudGuard SaaS

Vrijwel elke organisatie maakt tegenwoordig gebruik van Office 365, OneDrive of een andere vorm van Software as a Service. Deze SaaS-diensten blinken uit in gebruiksvriendelijkheid: maar er liggen wel een aantal security risico’s op de loer. Check Point speelt daar effectief op in met CloudGuard SaaS. Het maakt SaaS-diensten niet alleen veiliger: met CloudGuard SaaS voorkomt u ook zero-day attacks via e-mailverkeer.

Met CloudGuard SaaS van Check Point maakt u zorgeloos gebruik van Software as a Service en bent u beschermd tegen de meest uiteenlopende SaaS-bedreigingen. Uiteraard met behoud van gebruiksgemak. Een aanrader op het gebied van worry-free cloud computing.

De SaaS security oplossing van Check Point: CloudGuard SaaS

Deze oplossing speelt krachtig in op de belangrijkste kwetsbaarheden en security gevaren die bij SaaS-diensten op de loer liggen. CloudGuard SaaS voorkomt:

– Malware en zero-day bedreigingen
– Geavanceerde phishing aanvallen op e-maildiensten
– Diefstal van shared files en gevoelige bedrijfsinformatie
– Account takeovers en ongeautoriseerde SaaS activiteiten

Worry-free bestanden binnen halen met CloudGuard SaaS

We hoeven u waarschijnlijk niet uit te leggen dat de mens de zwakste schakel is op het gebied van security. Iemand hoeft maar één verkeerd bestand binnen te halen en er is nood aan de man. CloudGuard SaaS maakt – zonder dat u hier iets van merkt – alle files die via CloudDiensten zoals Office 365 en OneDrive binnen komen schoon. Dat nog voordat ze bijvoorbeeld in uw Office 365 inbox verschijnen. Alle medewerkers kunnen dan gewoon hun gang gaan, zonder dat u er bovenop hoeft te zitten.

U zou denken dat SaaS-diensten zelf voldoende security bieden, maar in de praktijk valt dit helaas tegen. Er is vaak minimale security ingebouwd bij Software as a Service oplossingen, waardoor uw organisatie alsnog gevaar kan lopen.


 

 

 

 


De security uitdagingen van Software as a Service

Elke digitale oplossing kent security uitdagingen: zo ook Software as a Service. Het grote voordeel van SaaS-diensten is dat u software niet meer op elke computer hoeft te installeren en data online (in de cloud) toegankelijk is voor uw medewerkers. Dat is meteen ook het grootste nadeel: het betekent namelijk dat kwaadwillenden ook via een internetconnectie toegang kunnen verkrijgen. Een veelvoorkomend cyber security probleem.

50% van de Software as a Service datalekken ontstaan door account takeovers

Office 365 is één van de velen SaaS-diensten op de markt. Het meest voorkomende security gevaar dat bij deze dienst op de loer ligt, is toch wel de account takeover.  Enkel inloggegevens zijn nodig om toegang te krijgen tot e-mailaccounts van C-level managers en namens hen te communiceren.

Kwaadwillenden verdienen geld door via die accounts geloofwaardige facturen naar klanten te sturen met een rekeningnummer van cybercriminelen erop vermeld, in plaats van het echte rekeningnummer. De schade kan met deze methode oplopen tot miljoenen euro’s.

Voortaan zorgeloos met online software werken?

Met CloudGuard SaaS van Check Point profiteert uw organisatie zorgeloos van de voordelen van Software as a Service. De oplossing is eenvoudig en snel te installeren en elimineert direct en actief SaaS-bedreigingen. Een security must-have. Interesse in een demo? We laten u graag vrijblijvend kennis maken met deze SaaS security oplossing.

Klik hier voor de technische informatie over Check Point CloudGuard SaaS

 

Meer informatie over Check Point CloudGuard?

Neem dan contact met ons op via één van de onderstaande mogelijkheden:

Wij werken met veel plezier o.a. voor