CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

AVG Eindhoven

13 maart, 2018

Op 25 mei 2018 was zover! De nieuwe privacy wetgeving is van kracht gegaan, ook wel de: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). IP4Sure richt zich op bedrijven in en rondom Eindhoven, helpt ze te voldoen aan de wetgeving. Indien gewenst, maken we ook voor uw organisatie inzichtelijk wat er moet gebeuren. De AVG Eindhoven vraagt namelijk om een kritische blik naar uw eigen organisatie. Privacygevoelige informatie van afnemers, klanten of werknemers moet namelijk op zorgvuldige wijze verwerkt worden. Een aantal aanpassingen zijn daarbij van belang.

Hoe bereidt u zich voor op de AVG Eindhoven?

Het verschilt per organisatie wat er precies moet worden aangepast. IP4sure adviseert graag wat de er nodig is voor uw organisatie. Het hangt bijvoorbeeld af van het soort product of dienst dat wordt verkocht of verleend. Een zorginstelling beschikt bijvoorbeeld over veel medische gegevens van klanten. Terwijl een winkeltje amper wat verzamelt. In het algemeen gelden de volgende aanpassingen:

De verwerkingsovereenkomst

De verwerkingsovereenkomst houdt in dat de verwerkingsverantwoordelijke (de organisatie die de overeenkomst opstelt) en de verwerker een aantal afspraken op papier zetten. In feite is dat niets nieuws, want het stond ook al in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). Het verschil is alleen dat er nieuwe verplichte onderdelen bij zijn gekomen met de nieuwe wetgeving. Het gaat hierbij om het noteren van de afspraken van de beveiliging van gegevens, de duur van de verwerking, het verwijderen na het einde van een opdracht en andere afspraken met betrokkenen. IP4sure adviseert je graag verder!

Website aanpassingen

Daarnaast gelden er een aantal aanpassingen voor je website. Zo is het van belang dat er een SSL certificaat actief is op de site. Voorheen was dit ook al sterk aan te raden, maar met de komst van de AVG is het verplicht geworden. Het geeft aan dat er zorgvuldig met gegevens op de site wordt omgegaan. Daarnaast is het ook van belang dat de software van je website regelmatig wordt ge├╝pdatet. Dat houdt in up to date plugins, software en hosting.

Hoe gaat IP4Sure te werk?

Om ondernemers in en rondom Eindhoven te helpen met de implementatie van de wijzigingen omtrent de nieuwe wetgeving, stelt IP4Sure vaak een Privacy Officer aan. Deze maakt een analyse van waar het bedrijf nu staat en wat er nog gewijzigd moet worden. Daarbij ondersteunen we met het doorvoeren van interne maatregelen. Het kantoor van IP4sure zit ook in Eindhoven waardoor het laagdrempelig is om even langs te komen en vragen te stellen.

Wilt u graag vrijblijvend informatie ontvangen over de AVG wetgeving Eindhoven? Of direct een Privacy Officer aanvragen? Neem contact met het ons op, we helpen u graag verder met een passend advies.

Wij werken met veel plezier o.a. voor