CYBER SECURITY.
CYBER SECURITY.
Pentests
Preventie
Inzicht
Cyberlab

Wat is AVG?

27 februari, 2018

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe privacy wet van kracht: Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wetgeving houdt in dat er een aantal zaken veranderen op het gebied van privacy gegevens. De Engelse term voor deze wetgeving, wordt ook wel General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd. Privacy gevoelige informatie van bijvoorbeeld klanten of partners moet goed beveiligd worden. Dit wordt gedaan met een aantal technische aanpassingen, maar moet ook worden vastgelegd in een verwerkingsovereenkomst. Het verschilt per organisatie, product en klant, wat er daadwerkelijk nodig is.

Wat is AVG?

De AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) bestaat uit 99 basisprincipes die voor iedere organisatie gelden. IP4Sure kijkt mee naar uw organisatie om erachter te komen, welke stappen er gemaakt moeten worden. Een manier om dit goed op te zetten is om een Privacy Officer aan te stellen voor AVG Eindhoven. De privacy officer zorgt ervoor dat maatregelen intern goed worden doorgevoerd. De persoonlijke dataclassificatie van klanten, partners of andere betrokkenen moet op een rechtmatige, eerlijke en transparante manier verwerkt worden. Deze bescherming moet onrechtmatige verwerking tegengaan en beveiliging bieden. De data mag enkel gebruikt worden wanneer dit noodzakelijk is en voor bedrijfsdoeleinden! Hiervoor wordt een overeenkomst getekend waardoor het vast wordt gelegd.

Is uw organisatie klaar voor de AVG?

De wetgeving AVG gaat bijna van start en het is van belang dat u met uw organisatie voldoet aan alle eisen. Bij IP4Sure werken diverse specialisten op het gebied van de GDPR wetgeving, om te zorgen dat uw organisatie klaar wordt gestoomd voor de nieuwe privacy wetgeving. Datalekken komen regelmatig voor en het is van belang dat u daar als organisatie tegen bestand bent. IP4Sure kijkt samen met u naar de zwakke plekken en zorgt dat deze worden aangepakt.

Wilt u graag meer informatie ontvangen over de AVG wetgeving? Een privacy officer of gewoon vrijblijvend informatie? IP4Sure helpt u verder, bekijkt of alles juist is ingericht en geeft advies.

Neem contact met ons op.

Wij werken met veel plezier o.a. voor